Over ons

EEN HOSPICE/VERBLIJFHUIS MET 10 APPARTEMENTEN

VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS

Vrijwilligers

In het Plattelandshoés werken vele vrijwilligers. Zij zijn actief in de directe zorg, ze koken, zijn gastvrouw of -heer, zorgen voor mooie bloemstukken, verzorgen de tuin, voeren reparaties uit, organiseren activiteiten en zijn werkzaam in de administratie en voor de maandelijkse nieuwsbrief. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers.
De vrijwilligers voor de directe zorg ondersteunen de professionals bij de lichamelijke verzorging. Wanneer u dat eventueel bezwaarlijk
vindt, kunt u dat aangeven tijdens het intakegesprek of bij de opname.

Professionals

De verantwoordelijkheid voor de verpleegkundige zorg ligt bij het professioneel team. Dit team bestaat uit een coördinator, verpleegkundigen en verzorgenden, die in dienst zijn van zorgverlener Proteion en gedetacheerd naar het Plattelandshoés. Er is vierentwintig uur per dag verpleegkundige zorg in het Plattelandshoés aanwezig.
De verpleegkundigen zijn deskundig op het gebied van palliatieve, overbruggings- en respijtzorg. U kunt hen altijd om uitleg vragen. Zij kunnen, indien gewenst, ook de contactpersoon van de familie uitleg geven over het te verwachten ziekte- en/of stervensproces en het herstel bij overbruggings- en respijtzorg.

In de dagelijkse praktijk werken de op dat moment aanwezige professionals en vrijwilligers als één team samen voor de optimale zorg aan de gasten.